Orföranden over and out

Gästskribent: Soroush Rezai

En höstdag för sex år sedan såg jag att Liberala ungdomsförbundet kampanjade i kapprummet på mitt gymnasium. Jag och en kompis gick förbi och jag vill minnas att de som deltog var Tommy Ky(f.d. ordf. LUF Södra Älvsborg), Simona Mohamsson(f.d. vice ordf. LUF), Marcus Nilsen(f.d. ordf. LUF Väst) och eventuellt någon mer. Bara några dagar tidigare hade jag blivit medlem i LUF så jag tänkte att jag förtjänade en sån där tygpåse. Jag gick fram och bad om att få en: ”du måste bli medlem” fick jag som svar av Tommy. Jag orkade inte leta upp välkommen till LUF-mejlet och de, särskilt Simona, trodde inte att jag var medlem så jag glömde påsen och gick vidare.

På bilden från vänster: Hannes Sjöberg, Soroush Rezai och Jonathan Ahlström

Några månader senare i januari 2015 behövde LUF Borås en ny styrelse efter att en stor del av den avgående flyttat för att plugga i Göteborg. Då blev jag vice ordförande för klubben och där började jag min resa i LUF. Efter tre år i klubbstyrelsen blev jag vice distriktsordförande under Marcus Nilsen. Under två års tid, inklusive valet 2018, fick jag vara med och leda distriktet som vice distriktsordförande och sedan 2019 som distriktsordförande.

Under min tid som distriktsordförande har styrelsen haft ett särskilt fokus på att distriktets interna arbete fungerar. Vi har bedrivit en framgångsrik (ur vårt perspektiv) EP-valrörelse och vi är idag det största distriktet i LUF med stor marginal. Vi har haft många aktiviteter och jag vill särskilt lyfta Summercamp och kanottävlingen, där höjdpunkten måste ha varit när Tommy och Andreas välte sin kanot två gånger. Under åren har jag lärt känna så många engagerade och taggade medlemmar som vill vara med och göra världen till en bättre plats och jag ser fram emot att följa era resor i framtiden.

En sak som jag vill skicka med till er som kommer fortsätta i distriktet efter mig, är att våga skälla på partiet när det är befogat. LUF är inte partiets värvningsmaskin, vi finns inte till för att fylla på med nya medlemmar. Lyckas partiet inte värva egna medlemmar kan de inte förvänta sig att vi ska göra det åt dem. Vi ska vara en organisation där våra medlemmar kan växa och engagera sig så mycket eller lite de vill, så att de på sikt kan ta steget in i partiet om det är målet. Det innebär såklart att vi behöver ha en god relation till partiet och vara sakliga i vår kritik – men ibland behöver LUF säga ifrån ordentligt och då ska vi göra det.Sist men inte minst:

Det absolut viktigaste är att ha kul.

Har man inte kul är det inte värt det. Engagera er till den grad att ni hinner med övriga livet också, våga alltid säga till om ni har tagit på er för mycket och glöm inte att ha kul på vägen. Det kommer inte alltid att vara kul men om man försöker hitta något att glädjas åt åtminstone någon gång i veckan kommer ens engagemang bli mycket hälsosammare. Jag ser t.ex. fram emot att ta bort den illiberala punkten om att distriktet är för kungahuset ur handlingsprogrammet under årsmötet i helgen.

Tack för att jag, på olika sätt fått företräda er i fem års tid. Det har varit något av det roligaste och mest givande jag har fått göra, även om det stundtals har varit krävande och på bekostnad av annat. Nu lämnar jag över ordförandeklubban till någon annan och jag är övertygad om att hen, tillsammans med den nya styrelsen, kommer lyckas minst lika bra som nuvarande distriktsstyrelse har gjort. Stötta de som blir valda på lördag och gör ert bästa – ert bästa räcker och blir över.

Soroush Rezai, distriktsordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *